Борисов: Путин да дойде, да види тръбата

Ние имаме изградени 140-150 км от трасето у нас, заяви премиерът

Борисов: Путин да дойде, да види тръбата | StandartNews.com

"Всеки има право да търси алтернативни трасета, ние търсим алтернативна дезивифиркация. България спазва процедурите на ЕС, ние не сме нито Сърбия, нито Турция. При нас се одобряват от ЕС и са с 1 милиард по-евтини тръбите и трасето. Ние имаме над 140-150 км, които са изкопани и имат тръби. Преди няколко сдмици бяхме със сръбския министър на границата. Освен това припомням, че открихме връзката с Турция, която при нас се нарича Балкански поток. Може би на Путин му е стара информацията. Но нека заповяда и ще види. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по bTV по повод коментара на руския президент Владимир Путин, че страната ни бави изграждането на "Турски поток". 

"Аз съм направил всичко, което съм обещал и понеже искат гаранции, аз гаранциите ги имам. Даже в Стратегическото партньорство, което в Белия дом разписах го има това трасе, демек имаме одобрение и от тях, коментира още премиерът Борисов. 

Сигурно не им е приятно чисто политически, че България е толкова силен, лоялен член на НАТО и ЕС, коментира още премиерът Борисов.

Той отбеляза, че България спазва всички правила и препоръки на ЕС.

"Да си на камината в Белия дом и то в компанията на неговия заместник - това е много добре", коментира посещението си във Вашингтон Борисов.

"Видях ролята на телевизията, на медиите. Винаги дават президента Тръмп с едни изкривени физиономии, с едни дупки по бузите. А той е един изключително симпатичен човек. Уникален! Беше толкова подготвен по всички теми и ме разбра", каза Борисов. И обясни, че от медиите е останал със съвсем други впечатления за американския президент.

И продължи:

"Не са много българите, които са посрещани с 21 топовни салюта! Беше ми драго заради България!", каза още Бойко Борисов.

После се върна на темата за свободата на медиите. И сподели, че е видял бутане и крясъци на пресконференцията на Тръмп от страна на американските медии. И подчерта, че не би искал да види това в България.

Борисов благодари на държавния секретар Майк Помпео - много добре бил подготвил президента Тръмп.

Гледайте по другите посещения колко често се събират тримата заедно - Тръмп, Помпео и Пенс, посочи Борисов.

Американците пращат човек по темата за медиите, защото аз поисках, каза още министър-председателят.

Бойко Борисов каза още, че лично ще посрещне американския представител по енергетика и ще го заведе в Козлодуй. 

"Поискал съм да дойдат в тези сфери, в които искам да хвана бика за рогата", обобщи Борисов.

Но добави: "Автоцензурата аз не мога да я контролирам!"

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай