Борисов проговори за протестите и полицаите/ОБНОВЕНА/

Този път полицаите бяха насилени, каза премиерът

Борисов проговори за протестите и полицаите/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
  • Нямало е случай, когато протестиращите са искали нещо, и да не е уважено. Този път полицаите бяха насилени, каза премиерът

"Уважавам протестите на хората. Нямало е случай, когато протестиращите са искали нещо, и да не е уважено". Това каза премиерът Бойко Борисов в Кърджали. Той присъства на тържествения водосвета за освещаването на новоизградените постройки на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“. Ремонтът е започнал преди 3 години, като в него са вложени около 1 млн. лв.

Борисов заяви, че винаги е искал най-строгите наказания за полицаите, които са превишавали правомощията си. "Да видят как в Германия, Франция и САЩ действа полицията. Разбирам, че искат да го изкарат полицейско насилие, но този път полицаите бяха насилени", каза още той.

Борисов коментира и вътрешните избори за лидер на БСП. "БСП искат да правят следващите избори, а те самите не могат да си оправят изборите в собствената партия, обвиняват се във фалшифициране на вътрешните си избори", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че с обновяването на църкви и джамии се гарантира етническия мир в страната. "Хората, изповядващи различни религии, се чувстват в собствената си страна еднакво уважени", каза още той. Заедно с него в Кърджали са председателят на Народното събрани Цвета Караянчева, кметът на Пловдив Здравко Димитров, археологът проф. Николай Овчаров, както и пловдивският митрополит Николай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай