Борисов посреща Зоран Заев утре в София

Двамата ще обсъдят развитието на сътрудничеството в различни сектори, проекти в сферата на инфраструктурата и транспорта, както и изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество...

Борисов посреща Зоран Заев утре в София | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев, който ще е на посещение в София на 4 февруари, съобщават от правителствената информационна служба.

Двамата ще обсъдят развитието на сътрудничеството в различни сектори, проекти в сферата на инфраструктурата и транспорта, както и изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

В делегацията на министър-председателя Зоран Заев ще бъде министърът на културата на Република Македония Асаф Адеми. Той заедно с българския си колега Боил Банов ще поднесат венец пред бюст-паметника на Гоце Делчев в столичния парк „Борисова градина“ по случай 147-годишнината от рождението на революционера.

По време на посещението министрите на културата на двете страни - Боил Банов и Асаф Адеми ще подпишат “Програма за сътрудничество в областта на културата” между България и Република Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай