Неделя,

Борисов поряза Промяната, но зарадва Крум Зарков

От: Иван Ангелов, сн. БГНЕС -
2494
Борисов поряза Промяната, но зарадва Крум Зарков
A
A
A

Щом няма да стане в първия мандат, няма да стане и във втория при тези заявки на партиите. Не се меся в работата на Мария Габриел, но тя трябва да продължи и да направи правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред репортери в парламента.

Борисов все още се надява на разума на политиците за съставяне на правителство. Днес показахме, че на ГЕРБ може да се има доверие, каза още той по повод факта, че подкрепиха избора на Стою Стоев от "Продължаваме промяната" за шеф на парламентарната правна комисия.

Борисов припомни, че от много години, много политици искат оставката на Иван Гешев, но до момента не се е разразявал скандал като този, на който сме свидетели. „При този скандал това ни прави по-убедени, че политическата класа може да се меси само със закони. Законите на Крум Зарков ще бъдат приети от нашата партия“, обеща той.

„Ние пред нашите избиратели и евроатлантически партньори съм поел ангажимент законите на Крум Зарков да бъдат приети. Говорили сме го навсякъде във всички зали, във всички градове. Този, който е писал тези закони носи отговорност, между първо и второ четене могат да се направят промени, но това законодателство трябва да бъде прието“, добави Борисов.

Борисов не се страхува от главния прокурор Иван Гешев, но продължава да се чуди защо той е споменал само неговото име.

"Вие видяхте, като говори прокурорът, само за мен говори. Мисли, че ме страхува. Ама чакайте, аз съм бил главен секретар толкова години, ако така се страхувам лесно", коментира Борисов.

"Само моето име е, не ви ли направи впечатление? Само Бойко, Бойко, Бойко... Ето, затова Мария Габриел отговаря, аз съм само на първия ред депутат и пак, пак, пак само Бойко, Бойко, Бойко. Е, стига", възмути се Борисов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com