Борисов на газовия хъб:Не могат да ни спрат кранчето

България остава незаобиколим фактор в доставките на газ в региона, а транзитните такси от преноса му поне 70 години ще се получават от нас, заяви премиерът

Борисов на газовия хъб:Не могат да ни спрат кранчето | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов инспектира тази сутрин строежа на газовия хъб "Балкан" в община Ветрино, област Варна.

Видео от проверката на обекта беше качено на страницата му във Фейсбук. Заедно с Борисов на инспекцията е и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

"България остава незаобиколим фактор в доставките на газа в региона, а транзитните такси от преноса му поне 70 години ще се получават от България", заяви Борисов.

Той подчерта, че с модерните компресорни станции газ може да се транзитира във всички посоки.

"Благодарение на нашата дипломация и политическа воля успяхме да завършим мащабния проект "Балкански поток". Компресорната станция "Нова Провадия" е поредният грандиозен обект, който изграждаме в момента. Със строителството на "Балкански поток", интерконектора с Гърция, с разширението на газовото хранилище в Чирен - ние вече сме 100% енергийно независими, никой не може да ни спира кранчето и като прибавим намаляването на цената на газа, може да се каже, че свършихме добра работа. Докато другите само приказваха и нищо не направиха, ние свършихме много работа - постигахме пълна диверсификация на газовите доставки", изтъкна министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай