Сряда,

Борисов издаде тайната! Ето кой ще прави правителство

От: Редактор -
7271
Борисов издаде тайната! Ето кой ще прави правителство
A
A
A

Всичко по магистрала „Струма“ беше блокирано. Тъжно ми е. Две години застой. Това са фактите, които ни донесе „Промяната“.

Това заяви на извънредно включване в социалната мрежа бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Хората искат да видят ГЕРБ в управлението, да отчетем грешките си и да сме променени“, каза Борисов.

„Последното правителство бе добре работещо. Много от хората там ги познавам, те бяха на по-ниски позиции по време на нашето управление. Гълъб Донев е практичен, умерен и дисциплиниран. Умее да си върши работата. Росица Велкова беше зам.-министър години наред при нас във финансите и знам нейните виждания“, каза Борисов.

„Към някои от тях имаме големи забележки, но партиите реално абдикираха от управлението“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Когато „Да, България“ претендираха за третия мандат, Христо Иванов ми каза, че аз съм му мислел лошото, че съм му мислил политическата смърт. Какво значи това, ако пожелая на някого да е премиер, значи искам да го унищожа. После почнаха – ако не сме ние, няма управление“, каза той.

По думите му сега ще се похарчат още 100 млн. за избори, ще се получи същото.

Мен последно някой може да ме заподозре във връзки с Радев, освен някоя болна глава. Ние му даваме така властта на Радев, той управлява. Ние си говорим за местни избори“, каза Борисов.

Рискът държавата да потъне след местните избори е огромен, ако не ни дойде акълът в главата“, прогнозира Борисов.

„С отиването на „Промяната“ от управлението, бензинът падна с един лев. Факт. Напрежението в света и  Украйна е все по-голямо, но като се маханха Кирил и Асен, готивото е с лев по-ниско. Как си го обяснявате? Кой доведе галопиращата инфлация? Политиката на Асен Василев. 

"ГЕРБ има ясно политика. Били сме в коалиция два пъти – веднъж с РБ и веднъж с Патриотите. С такива партии имахме сечение. 

„Фактът, че те се обединяват, означава, че ние сме първи. Те искат да си съберат процентите, за да кажат, че са повече от нас. Това са коалиции, съшити с бели конци. ПП вече са крайно лява партия, по-лява от БСП“, каза той и попита как дясна и лява партия ще работят заедно.

„Ние с ДПС и „Възхода“ приехме всичко важно за ДБ. Къде бяха ПП. Искат да махнат Гешев и да сложат Рашков. Това ли е реформа“, попита Борисов.

„Ние знаем как се прави, като дойдем да управляваме след два месеца, ще свършим цялата работа“, обеща Борисов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com