Борисов: Има вода в пещерите за Перник /ОБНОВЕНА/

Премиерът благодари на старозагорското "В и К" дружество, чиито специалисти сега помагат в Перник

Борисов: Има вода в пещерите за Перник /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
  • В Перник няма по-млада тръба от мене, каза премиерът
  • Моното на Борисов за 2020 г.: Работа и стабилност

Има вода в пещерите за Перник, обяви в Стара Загора премиерът Бойко Борисов. По думите му от 1952-3 г. не са сменяни водопроводните тръби. Предстои полагането на 80 км. тръби. “От 52 година не е пипано нищо в Перник. От 52 или и трета, имаме спор, може и 55. Няма по-млада от мене тръба. Хубаво е, че се оказа, че в пещерите има вода. Сега ми докладваха.”, заяви премиерът.  Той благодари на старозагорското "В и К" дружество, чиито специалисти сега помагат в Перник. Той подчерта, че всички виновни ще понесат отговорност. Разбира се, ще си понесат отговорност всички, които през годините са допринесли за това. Но когато говорихме за водните цикли -  колко е важно да използваме европейските пари, имаше градове, които буквално проспаха периода, възмути се министър-председателят.

ВИЖ ОЩЕ: Спортна зала с 5200 места в Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изрази благодарност, че правителството е осигурило 1 млн.лева, с които са подменени водопроводните тръби от местността "Бешбунар" и сега градът получава безплатно вода. До 2021 г. трябва да бъде открита нова многофункционална спортна зала, която ще бъде построена в Новия парк на Стара Загора.  През новата година предстои изграждането на най-големия тунел в България - "Железница". За строителството ще се конкурират български компании и една австрийска фирма.

Преди Новата 2020 година Бойко Борисов благодари на българите, които работят, за да осигурят стабилност за държавата, благодари и на колегите си в правителството. Той изрази неудовлетворение от "умишлено налаган скептицизъм". Мотото за следващата година на премиера ще бъде: Работа и стабилност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай