Борисов: Аз извиках посланиците на САЩ и Англия

Бойко Борисов изрази тревогата си от повишаването на напрежението в Черноморския регион

Борисов: Аз извиках посланиците на САЩ и Англия | StandartNews.com

Аз извиках посланиците, за да ги информирам за сигналите, които имаме, за да не се пишат такива глупости - че чужди посланици са взели управлението на ръчна, заяви пред пратеника на Канал 3 в Мюнхен премиерът Бойко Борисов по повод срещите си с посланиците на САЩ Рубин и на Великобритания Хопкинс през седмицата. Това се наложи заради превода на пари от Венецуела в българска банка и разследването за натравянето на бизнесмена Гебрев, в което българските служби си сътрудничат с британските си колеги.

Бойко Борисов изрази тревогата си от повишаването на напрежението в Черноморския регион. "Много се тревожа, усещам, че регионът, вследствие конфликтите Украйна - Русия, никак няма да бъде спокоен. Затова всички български политици трябва да се мобилизираме, за да браним мира", каза Борисов.

По-рано през деня Борисов проведе среща с Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС по въпросите на Брекзит. "България е в напреднала подготовка за всички възможни сценарии за Брекзит. Вече имаме два приети плана за действие, свързани с оттеглянето на Великобритания от ЕС - "със сделка“ и "без сделка", заяви Бойко Борисов на срещата си с Барние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай