Бонев: Борисов плати за нахлуване в парламента

Бонев: Борисов плати за нахлуване в парламента | StandartNews.com

София. "Среща между мен, Бойко Борисов и Бисер Миланов имаше", призна председателят на Национално движение „Свобода" Йордан Бонев на изслушване във Временна анкетна комисия в Народното събрание, предаде Фокус.

Според него, две седмици преди това, Бисер Миланов е имал среща с Пламен Нунев в Русе. Тогава се е заговорило, че Миланов иска среща с Бойко Борисов на 25 декември.

"Миланов ми каза да пиша на Бойко Борисов във Фейсбук, от него получавам отговор от Бойко Борисов – напиши си телефонния номер. Получавам телефонно обаждане, в което Борисов казва: елате да пием кафе в Банкя. На другия ден аз, Бисер Миланов, Деян Стефанов и Марио Генчев отиваме. Аз и Бисер Миланов влязохме в къщата в Банкя", разказа  Бонев.

Според лидерът на „Свобода", срещата между тримата е продължила 3 часа. „На тази среща ни беше казано да организираме протест. Предстоеше вот на недоверие към кабинета. На този вот трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и под формата на движение „Свобода" да бъде запълнено с членове на ГЕРБ. Планът беше – когато излезем на протест, да се сформират групи, които да предизвикат сблъсък с органите на реда с цел радикализиране, с което да се свали кабинетът. Ако го изпълним, ни беше обещана паричната сума от 500 000 лева и да заместим Атака в парламента", обясни Бонев.

"На 27 декември в бар Циганина в град Русе подчинен на Пламен Нунев, за който е известно, че е купувал гласове, получава заповед да донесе на Бисер Миланов тези 12 000 лева", добави той.

Той твърди, че за това нещо са взели капаро от 12 000 лева с цел да се обиколят структурите в България и да се активизират техните председатели.

Йордан Бонев каза, че летните протести са абсолютно организирани от ГЕРБ. „На наш приближен от движението бе предложено да се формира отряд, който за 1 милион лева да влезе и да превземе парламента", заяви Бонев.

"Преди да започнем да комуникираме с ГЕРБ, протестиращите ни гонеха. Според мен, ГЕРБ стоят зад окупацията", заяви Бонев. По думите му, те не са могли да съберат колектив, за да предизвикат влизане в парламента.

"Всички, които сме замесени в този сценарий, се страхуваме за живота си", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай