Бомба от Божанков! Къде Радев прави лицеви опори

Нова порция критики срещу президента

Бомба от Божанков! Къде Радев прави лицеви опори | StandartNews.com

Колопитният депутат Явор Божанков изстреля нова порция критики срещу президента Румен Радев.

Президентът Радев има два режима на работа - като има служебен кабинет, когато е щастлив, и когато има редовно правителство и според него настъпва хаос и всички ще умрем, това заяви по Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. Той остро отвръна на изказването на държавния глава по време на тържествата на Шипка, при което Радев заяви, че управляващите страдат от властова булимия.

Божанков заяви, че президентът трябва да си спомни, че нормалното е да има парламент и редовно правителство, а служебната власт трябва само да организира изборите. “Служебният кабинет се държаха като мародери!”, заяви депутатът. Това накара водещият Виктор Николаев за попита дали това определение не е прекалено силно. Божанков заяви, че не смята така и даде примери с договорите за доставки на горива на служебното правителство.

Депутатът заяви също, че на уж бедни хора в служебната власт, издигната от президента, роднините им изведнъж са станали доста богати. Той коментира, че всички сигнали за корупция, които депутатите от ПП-ДБ имат за предишното управление, се дават на прокуратурата.

Той отвърна и на намека на Румен Радев, че Алексей Петров стои зад формулата на сглобката на ПП-ДБ с ГЕРБ. “Президентът прави лицеви опори в карате клубовете на Алексей Петров.

„Така му започна кампанията. Но би било заяждане да говоря за това”, заяви Божанков. Той заяви, че каквито и компромиси и проблеми да има сегашното управление, то е много по-добре от “едноличната власт на човек, за който в публичното пространство се говори, че защитава руски интереси”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай