Боил Банов: Борисов ми каза да не се предавам

Записът за мен е глупост, за мен той пипан вътре, подправен е, каза министърът на културата

Боил Банов: Борисов ми каза да не се предавам | StandartNews.com

Още вчера съм декларирал на премиера, че във всеки един момент мога да подам оставка. Аз все съм я подал. На мен той ми каза да не се предавам, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на културата Боил Банов по повод  изнесената вчера информация от депутата от БСП Елена Йончева, че министърът на културата Боил Банов е опростил на фирма изпълнител на обекта неустойка от 700 хиляди лева.

Много хора знаят, че съм рекетиран. То си е като малка организирана престъпна група. Това са схемаджии и изнудвачи, единият работи в администрацията – Ангел Ангелов, другият - Иво Костов, работи отвън с проекти с изнасяна вътрешна информация от Ангелов. Това правят тези момчета – шантажират. Преди години шефът на европейската дирекция казва, че този човек – Ангел Ангелов, записва от години всеки висшестоящ, при който влезе. Този човек беше отстранен от Министерството на културата и то не само за записването, заяви Банов.

Този човек беше в силна теннеция, докато бях зам.-министър, но после тази тенденция малко спря, може би някакъв уплах е получил, добави той.

Тези двамата преди години правеха кухи проекти. Разполагат със записи, разполагат с неща, с които да ви съсипят. Така действат и в образованието, знам поне за 4-5 случая. Ще дам всичко на прокуратурата, подчерта министърът на културата.

Записът за мен е глупост, за мен той пипан вътре, подправен е, нагласен е, компилация е от десетки неща, които съм говорил. Това е страшна помия, непроверена. БСП и Елена Йончева взеха от едни изнудвачи една помия и ла*на и ми ги хвърлиха. Вкараха ме в това, обяснявам се за нещо, подхвърлено от едни престъпници. Жална ни майка, ако така се печелят избори и ако така ще ни управляват, каза още Боил Банов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай