Близо 2 млн. повече за кметове от Северозапада

Близо 2 млн. повече за кметове от Северозапада | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов изпълни поетия ангажимент към гражданите от Северозападна България за решаване на ключови проблеми по места. Министерски съвет днес отпусна допълнителни пари към бюджетите на 4 общини в област Монтана. Община Лом ще получи 500 хиляди лева, също толкова са заделени за Бойчиновци, Община Чипровци ще вземе 450 хиляди лева, а Георги Дамяново – 315 хиляди.

„С това си решение Министерски съвет затвърждава ангажимента си за развитие на Северозападна България", коментира пред „Стандарт" депутатът на ГЕРБ от Област Монтана Десислава Атанасова. Тя посочи, че парите ще отидат за решаване на проблеми, посочвани от граждани пред кметовете и пред нея като депутат. „С тях бе запознат и премиера при последното му посещение в Монтана. Тогава той обеща, че ще се погрижи общините в Северозападна България да изградят по-добра такава инфраструктурна и водопроводна система. Благодарим, че този ангажимент бе спазен", отбеляза Атанасова.

Тя разкри и за какво точно ще бъдат използвани средствата, а именно. Лом ще даде своите 500 хил. За ремонт на уличната мрежа. Тези пари обаче са извън обещаните 1,5 млн. лева за ремонтиране на пътя при входа на града. Въпросната сума ще бъде заделена в бюджета за следващата 2017 г. 450 хил.лева на община Чипровци ще се използват за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа, Бойчиновци ще ремонтира също общински пътища. В Георги Дамяново пък ще се изгражда довеждащ водопровод, който ще реши ключов проблем на местните хора. „Това е един проект, който жителите на тези села чакат много отдавна, защото липсата на питейна вода не е решаван с години наред въпрос", посочи Десислава Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай