Бизнесът отсече - минава във военен режим

Работодателите стягат невиждан досега протест

Бизнесът отсече - минава във военен режим | StandartNews.com

Реалният бизнес, които произвежда продукция, в момента е мачкан и унижаван с едно неглижиране, което с нищо не е заслужено. Това заяви в интервю пред Dir.bg и 3E-news.net Красимир Дачев, заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата.

Това означава едно индустриално и финансово късогледство. Бизнесът не може да издържи повече така и заради това се готви за "военно положение" - стяга се протести, каза Дачев.

Той коментира декапитализацията на предприятията заради високите цени на електроенергията в последните девет месеца, както и рязкото поскъпване на природния газ, което ще доведе до още финансови проблеми и загуби за бизнеса. За всички тези проблеми днес ще говорят работодатели и правителството на специална среща при премиера Кирил Петков.

Въпреки че Красимир Дочев ще участва в срещата, той не възлага надежди за положителна развръзка.

"Ние, работодателите, подготвяме много масиран протест. Когато свършат думите, като свършат аргументите, които ги казваш и пишеш, обясняваш и щом не се разбират, то преминаваме на друг режим. На военен режим - в нашата ситуация е така", обяви Дачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай