Сряда,

Бивш зам.-министър каза как да се реши проблемът с пътните фирми

От: Иван Ангелов, кадър бТВ -
1269
Бивш зам.-министър каза как да се реши проблемът с пътните фирми
A
A
A

Управлението ще намери начин да се разплати с пътните фирми, така че пътищата в България да не остават без ремонт, а евентуално да се продължи и строителството по новите пътни участъци. Това коментира пред бТВ арх. Иван Шишков, бивш зам.-министър на регионалното развитие в служебния кабинет, по повод протеста на пътноподдържащите фирми.

Договорите, за които става въпрос, имаха много проблеми в тях. В огромна част имаше нарушения, завишени цени, но за тези 6 месеца това можеше да бъде решено, смята той.

Шишков добави, че служебният кабинет, в който участваше и той, не е прекратил договорите, а това е трябвало да стане от редовния състав на Министерския съвет. След забавянето парламентът взима решение договорите да бъдат продължени до края на септември.

„Идеята беше за 6 месеца да се направят нови конкурси за следващия период и успоредно с това да се направи анализ на това, което са изработили фирмите. Тогава тази агония ще спре. Държавата ще намери начин да осигури пътната поддръжка и това най-вероятно ще стане със същите фирми“, допълни Шишков.

Логично бе Министерството на регионалното развитие да бе взело решението за конкурси за новия период, подчерта той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com