Бивш съратник на Мая Манолова си направи нова партия

Учредителите я наричат "народна"

Бивш съратник на Мая Манолова си направи нова партия | StandartNews.com

Още една партия изгря на хоризонта.

Над 500 души от цялата страна се събраха в Благоевград за учредяването на новата партия "Български гласъ", обединила разочаровани от партиите на промяната. Начело на партията е политологът, един от най-активните протестъри пред 2020, Тихомир Василев, а негов заместник стана ексдепутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Георги Попов. За него се знае, че един от най-приближените хора на кмета Илко Стоянов, пише pirinsko.com.

Политологът Тихомир Василев бе измежду учредителите и на " Изправи се.БГ, а днес той и други участници в протестите от 2020 година срещу правителството "Борисов 3",  учредяват партия "Български гласъ" и дадоха заявка за първа политическа сила на следващите парламентарни избори.

Областен координатор за Пиринско е собственикът на охранителна фирма Красимир Алексиев. „С. И. А. СЕКЮРИТИ“ ЕООД се грижи за предизборните кампании и други частни мероприятия на кмета Стоянов, както и за ФК „Пирин“ - за реда на футболните мачове на стадион „Христо Ботев“ се грижат гардовете на Алексиев.

Учредителите на новата партия я наричат "народна", тъй като произлизат от народа и ще работят за народа. Крайно време е да си върнем държавата, да осигурим добро бъдеще за децата си и спокойни старини и достоен живот за родителите ни, каза председателят на партията Т. Василев в уводните си думи, представяйки новия политически проект, пише Блиц. 

Той не скри, че е разочарован от политическите формации на "промяната". Всеки обещаваше на протестите, че ще даде глас на българското общество, включително и формацията, в която бях аз. Бяха обаче реабилитирани политически скелети, коментира Василев. 

Сред учредители е и юристът Георги Попов, който бе народен представител от "Има такъв народ" в 45-ия и 46-ия парламент. Попов е силно разочарован от ИТН, които не са изпълнили нито едно от желанията на избирателите им, не са спазили нито едно от обещаното на хората. От бъдещата формация смятат да работят най-вече на терен и по избирателни райони, да имат позиция по всички обсъждания в пленарна зала и да подготвят законопроекти, които първо да минават широко обществено обсъждане. 

Сред учредителите на "Български глас" са още музикантът Петър Писарски, юристът Огнян Митев, Пламен Иванов – експерт по енергетика, ексдиректорът на Спортния тотализатор Борис Джарков, Марчело Ризов и др. Партията и нейните структури по места са силно мотивирани и организирани, за да участват в следващи парламентарни, а и местни избори догодина. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай