Бивш руски депутат разкри плановете на Путин за България

Каза коя е следващата мишена на руския президент

Бивш руски депутат разкри плановете на Путин за България | StandartNews.com

Бившият депутат от Държавната Дума Генадий Гудков разкри ходовете на Путин.

"Решението за спиране на доставките на газ беше взето не от "Газпром", а лично от Путин, защото иска да накаже България и да разруши правителството. Включително заради визитата на властта в Киев и помощта за Украйна”, каза Гудков в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Нованюз. Путин превръща газа и нефта в политическо оръжие, съвсем е полудял. Ако сега Путин бе бъде спрян, Европа ще получи нова разрушителна война до 2 години, прогнозира политикът.

По думите му добивът на нефт в Русия вече е намален с 20% заради изолацията. "Експертите прогнозират спад с 50% на добива на нефт и експорта на газ, което е крах за руската икономика. 60% от бюджета се формира от тях. Въпреки това не можем да разчитаме на държавен преврат в Русия", обясни той.  И уточни, че  Путин разглежда България като "троянски кон" в Европа.

"Той би искал войските му да стигнат до Молдова, мечтае за сухопътен коридор, съединяващ Крим с Приднестровието. Украинската армия обаче няма да позволи да бъде завзета тази територия", подчерта той.

Според него българската власт разбира, че Украйна защитава не само себе си, но и света от руското зло. "Путин се страхува от тези, които не се страхуват от него, като например Турция. Режимът на Путин е враг на България, а руският народ е приятелски. Докато той е на власт, няма да живеем спокойно, ще разруши българо-руските отношения”, заяви още Генадий Гудков. И допълни, че руският президент е видял заплаха за властта в евроинтеграцията на Украйна. "8 години обмисляше планове за отмъщение на Украйна. Войната се основава на личната му омраза към украинците", смята Гудков. И си спомни за Путин отпреди 20 години.

"Той беше отворен за диалог, прогресивен. Сега е загубил адекватността си, живее в собствена илюзорна картина за света. Възприема само информацията, която съотвества на неговата представа за света. Путин няма добър изход от войната, затова му остава само да шантажира света с ядрено оръжие. Страхът от собствената му смърт ще го спре да го използва", коментира бившият депутат. Той завърши с думите, че мечтае да се завърне в родината си и да участва в реформите за преобразуване на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай