Бивш министър с решаващ извод за посещението на Урсула

То е било в най-точния момент

Бивш министър с решаващ извод за посещението на Урсула | StandartNews.com

"Посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в България е много добро послание в много подходящ момент".

 Такова мнение изрази пред БНР бившият ръководител на представителството на ЕК в България и бивш правосъден министър Зинаида Златанова.

"Европейската солидарност е много добре да бъде показвана, по начин, по който го направи днес г-жа Фон дер Лайен. Защото всички европейски граждани са много притеснени и изплашени от събитията, които се случват до нашите граници", добави тя.

Според Златанова е много по-важно да дойдат средствата навреме, отколкото да се подобряват подобренията на Плана за възстановяване:

"Най-важното в този План не са самите пари, а това, че неговото изпълнение и изплащането на средствата са обвързани с провеждане на огромни реформи, включително и такива, които са в областта на защита на върховенството на закона". 

По думите ѝ правителството трябва да работи много прозрачно, за да видим как ще се осъществят тези реформи:

"В последните 12 години не се случваше почти нищо и българските политици и обществото ни отвикнаха от реформи".

Златанова подчерта, че няма притеснения по нито един проект от Плана за възстановяване, защото ще има силен европейски контрол на средствата, с които ще се финансират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай