Бивш министър каза как Зеленски спаси четворната коалиция

Ангел Найденов заяви, че все още ремонтът на украинска военна техника е само на думи

Бивш министър каза как Зеленски спаси четворната коалиция | StandartNews.com

Бившият военен министър Ангел Найденов заяви, че все още ремонтът на украинска военна техника е само на думи. 

"Имаме възможност за ремонтиране на техниката, целият въпрос опира до начина, по който може да бъде доставена. Решението на НС беше опит да се задоволят политическите интереси в рамките на четворната коалиция, да не се стигне до по-ранното ѝ разпадане. Тогава украинският президент, в частност украинският посланик, спасиха тази коалиция към онзи момент", подчерта Найденов.

Като основен проблем, свързан с икономическото изражения на ситуацията, той посочи, че голяма част от парите по сделките за износ на оръжие, отиват в ръцете на посредници, а не в българската държава.

Бившият военен министър коментира заявката на служебния министър на икономиката за подписване на разрешителни за износ на оръжие за над 1 млрд. лв.

"Интересът към българското оръжие не е възникнал спонтанно. В рамките на 200 заявления, които очакват решението на икономическия министър, на стойност 1 млрд. лв., това е свързано вероятно индиректно с доставка на оръжие в страните, в които има горещ конфликт - около нас това е Украйна", прогнозира Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай