Бивш депутат от ИТН с тежки обвинения към БСП за Русия

Николай Радулов каза, че при дипломатите не става въпрос за класически шпиони

Бивш депутат от ИТН с тежки обвинения към БСП за Русия | StandartNews.com

Според бившия вече депутат от парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Николай Радулов политици от БСП се срещат с руски дипломати. Това е сигурно, но каква е степента на влияние – това е съвсем друг въпрос, каза Радулов пред бТВ.

Друга партия в Народното събрание, която прави срещи с руски дипломати е „Възраждане“, смята Радулов. „На Борисов връзките с Русия също бяха тесни, тъй че вероятно им и хора от ГЕРБ“, разкри той.

„Оттеглянето на БСП от преговорите е да покаже, че връзката с Русия е жива и партията се старае да я поддържа“, допълва Радулов. Той уточни, че левицата говори това, което се очаква да говори от нейните избиратели.

Относно нивото на шпионаж на тези 70 души, Радулов коментира, че в случая не става въпрос за класическата представа за шпиони. „Тук говорим за вербовки, оказване на влияние“, казва той.

Той припомни и друг случай. „Преди няколко месеца разкриха шпиони в ДАНС и тези хора дори не бяха арестувани. Няма такова нещо по цял свят“, каза Радулов.

По повод изказванията на посланик Елеонора Митрофанова, че тези 70 души ще бъдат заменени с други, Радулов коментира, че това няма как да се случи. „Ще има пълна реципрочност. Тези хора няма да се върнат. Няма да стане както казва Митрофанова“, допълни той.

Радулов отново би поставил оценка "тройка" за състоянието на сигурността у нас. Проблемът не е в изгонените руски дипломати, а в това, че ние не бъркаме по-дълбоко в руските групи в страната. В енергетиката има определени хора, свързани с руските интереси и пречат за възможности за акумулиране на енергия, обясни независимият депутат.

Според Радулов ние в момента нямаме перфектния съвет за национална сигурност, но хубавото е, че в момента действа.

Оттеглянето на БСП от преговорите за съставяне на правителство е, за да покаже, че връзката с Русия е жива и социалистите се стараят да я поддържат. БСП вижда една възможност да си върне част от загубения през последните години електорат, смята бившият депутат от ИТН.

Радулов уточни, че независимите депутати ще подкрепят кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“. Нямаме никакви условия, увери Николай Радулов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай