Сряда,

Бивш член на ГЕРБ, а сега депутат от "Промяната", се зъби на Борисов

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
36718
Бивш член на ГЕРБ, а сега депутат от "Промяната", се зъби на Борисов
A
A
A

Премиерът иска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), за да може всички - управляващи, опозиция, президент - да обсъдят последните няколко месеца в българо-македонските отношения, които не бяха бедни на събития. Това заяви пред БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев.

"Напълно несъстоятелно е опозицията да говори, че никой не я слуша, а ние я каним на КСНС. Има нови обстоятелства. Брожението в македонското общество относно българския културен център е едно обстоятелство. Това, че Путин иска да дестабилизира Балканите, е ново обстоятелство. Когато един въпрос е толкова наболял, трябва национален консенсус. Не става по стария начин от Банкя да се взема решението", заяви той.

Михнев, който е бивш член на младежката организация на ГЕРБ, подчерта, че е напуснал партията още през 2016 г., защото не му е било приятно да му "спускат решения".

Дори подкрепата към "Продължаваме промяната" да спада, те ще останат последователни в принципите си. "Промяната не е лесно нещо да се случи, но големите проблеми вече не се решават тихомълком. Да, взимаме тежи решения, управляваме в тежко време, но и преди изборите социологията ни слагаше на трето, четвърто място", подчерта Атанас Михнев.

Атанас Михнев не вижда с какво точно управляващите са обидили ГЕРБ и призова някой да му покаже конкретни доказателства.

"Когато в световната икономика скачат цените на структуроопределящи фактори, е нормално целият свят да се притеснява, но другите държави имат много по-висока покупателна способност", подчерта Михнев.

По думите му пътят за България напред е само един - собствено производство.

В коалицията определено се налага повече комуникация, коментира още той. "Когато са четирима диаметрално противоположни играчи с различни интереси, е съвсем нормално да има комуникация. Бъдещата ни външна политика трябва да е по-добре координирана. Затова молим за обществен диалог с президента и парламента и заедно да координираме нещата", допълни Атанас Михнев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички