Бивш член на ГЕРБ, а сега депутат от "Промяната", се зъби на Борисов

Напуснал партията още през 2016 г., защото не му е било приятно да му "спускат решения"

Бивш член на ГЕРБ, а сега депутат от "Промяната", се зъби на Борисов | StandartNews.com

Премиерът иска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), за да може всички - управляващи, опозиция, президент - да обсъдят последните няколко месеца в българо-македонските отношения, които не бяха бедни на събития. Това заяви пред БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев.

"Напълно несъстоятелно е опозицията да говори, че никой не я слуша, а ние я каним на КСНС. Има нови обстоятелства. Брожението в македонското общество относно българския културен център е едно обстоятелство. Това, че Путин иска да дестабилизира Балканите, е ново обстоятелство. Когато един въпрос е толкова наболял, трябва национален консенсус. Не става по стария начин от Банкя да се взема решението", заяви той.

Михнев, който е бивш член на младежката организация на ГЕРБ, подчерта, че е напуснал партията още през 2016 г., защото не му е било приятно да му "спускат решения".

Дори подкрепата към "Продължаваме промяната" да спада, те ще останат последователни в принципите си. "Промяната не е лесно нещо да се случи, но големите проблеми вече не се решават тихомълком. Да, взимаме тежи решения, управляваме в тежко време, но и преди изборите социологията ни слагаше на трето, четвърто място", подчерта Атанас Михнев.

Атанас Михнев не вижда с какво точно управляващите са обидили ГЕРБ и призова някой да му покаже конкретни доказателства.

"Когато в световната икономика скачат цените на структуроопределящи фактори, е нормално целият свят да се притеснява, но другите държави имат много по-висока покупателна способност", подчерта Михнев.

По думите му пътят за България напред е само един - собствено производство.

В коалицията определено се налага повече комуникация, коментира още той. "Когато са четирима диаметрално противоположни играчи с различни интереси, е съвсем нормално да има комуникация. Бъдещата ни външна политика трябва да е по-добре координирана. Затова молим за обществен диалог с президента и парламента и заедно да координираме нещата", допълни Атанас Михнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай