Битката с фалшивите новини цел № 1 на ГЕРБ /ОБНОВЕНА/

Европарите за България ще се увеличат

Битката с фалшивите новини цел № 1 на ГЕРБ /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
Габриел: Европейски супер компютър и 3D регистър на европейските паметници на културата Новаков: Ще се борим за Е 18 млрд. , каза евродепутатът на ГЕРБ

Битката с дезинформацията и фалшивите новини е цел № 1 на ГЕРБ в Европа. Ще работим за създаването на европейска платформа за борба с дезинформацията, съобщи водачът на лисната на управляващите Мария Габриел при представянето на платформата на ГЕРБ в театър „Аразян” в НДК. По-голяма отговорност за платформите и цифрови информационни хъбове в Европа, са част от целите на евродепутатите на ГЕРБ. Приоритетите по сектори бяха представени от кандидатите на ГЕРБ за Брюксел.

Специален акцент в платформата им за изборите е медийната грамотност още от училище. Ние ще работим за защита на личните данни и сигурността на европейските граждани, каза Габриел. И обобщи: „Всичко което е незаконно офлайн трябва да бъде незаконно и онлайн”. За да могат обаче хората да съхранят своите данни, те трябва да са грамотни. Затова цифровите умения за главна задача на евродепутатите от ГЕРБ.

Създаването на европейски супер компютър е една от големите им цели. Той може да е факт пред 2022-23 г., Супер компютърът означава по-добра персонализирана медицина, по-добро земеделие. Ще работим да сме лидер в това в създаването му, каза Габриел. Тя съобщи, че за първата самостоятелна програма „Цифрова Европа” има заделени 9,2 милиарда евро.

Важен акцент в платформата на ГЕРБ е дигитализацията на европейското културно наследство. Амбицията на кандидатите на управляващата партия е паневропейска инициатива за 3D цифровизация на паметниците на културата и европейското наследство.

Новаков: Европарите за България ще се увеличат

България разполага с малко над 14 млрд. евро, като нашата амбиция е те да станат 18 млрд. евро. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков, представяйки финансовата част от платформата на ГЕРБ за евроизборите. Той посочи, че бюджетът на ЕС е 1,324,089,000,000 евро. „Може да ви се струват много, но те са нужни, заяви най-младият евродепутат на ГЕРБ. Той посочи, че с предвидения за страната ни бюджет всеки българин ще получи средно по 2500 лв.

Новината, че след 2022 г. европейските пари за България ще спрат е фалшива, средствата дори ще се увеличат, каза Новаков. И увери: „Всеки човек, който има нужда от европейско финансиране, ще го получи”. „Фалшивата новина, че след 2022 г. парите за България ще спрат е разбита. Не само, че няма да спрат, но и ще се увеличат“, увери той.

„Бъдещето на Европа е цифрово и затова ни трябва добър бюджет. Европейският бюджет много прилича на семеен – поне неговата философия е такава. И както едно семейство има нужда от достатъчен бюджет, за да посрещне своите нужди, така и ЕС“, заяви Новаков. Според Новаков парите за земеделие се увеличават и продължава секторът да бъде приоритетен, А за малките населени райони ще има 5 млрд. лв в следващите години.

Андрей Ковачев: Купуваме над 400 нови линейки

„ЕС може да помогне на държавите в сферата на здравеопазването. Можем да си помагаме и да обменяме добри практики в Съюза. Над 70% от всички граждани от ЕС, а и ние в това число, искат ангажимент от ЕС в тази сфера, въпреки че той е приоритет”. Това заяви Андрей Ковачев, представяйки политиките в сектор здравеопазване. По думите му ако искаме растяща икономика, трябва да имаме и здрави граждани. „Българското правителство инвестира изключително много през последните години за здравноосигурителните плащания, за ремонтиране на болници за това да има по-високо заплащане на медиците”, каза той. „Благодарение на европейската солидарност, само до няколко години ще имаме нова модерна Спешна помощ – ще бъдат закупени над 400 нови линейки, 247 медицински центрове ще бъдат ремонтирани, ще бъде закупена и много нова техника”, коментира Ковачев.

Ева Майдел: Най-ниска безработица

„За да имаме добра среда за бизнеса трябва да имаме добри финансови измерители. А когато цифрите говорят, и опозицията мълчи. В момента имаме най-добрите икономически показатели в нашата история – най-висок БВП, най-ниска безработица”. Това заяви Ева Майдел. „България вече произвежда много. Но ние искаме да произвеждаме още и по-съвременни неща”, каза още тя. По думите й от ГЕРБ ще работят за завършване на единния европейски пазар. „Имаме нужда и от най-младия си потенциал – хората които са тук, хората които са в чужбина – да се завърнат. Но за да няма голяма пропаст между бизнеса и младите ще продължим да работим за съвместния им диалог”, коментира още Майдел. „ЕС трябва да продължи да помага на бизнеса и на потребителите и точно това ще бъде една от нашите задачи. Ще работим и за ускорено влизане в Еврозоната, защото това ще донесе повече възможности и инвестиции. Нашата най-голяма цел е не само да настигнем другите европейски държави, но и да повишим качеството на живот на българите”, каза още тя.

Лиляна Павлова: Лесен достъп до еврофондове

„Кохезионна политика – това е политиката, която е най-близко до гражданите и която решава техните проблеми. Искаме тази политика да бъде по-близо до гражданите – да работим за по-добра свързаност, да бъде по-социална, да има по-добър достъп до здравеоопазване, да бъде по-зелена, по-екологична”, заяви Лиляна Павлова. По думите й от присъединяването ни към ЕС, въздействието на кохезионната политика върху БВП е 11%. „До 2023 г. очакваме още увеличение благодарение на тези еврофондове. Водещата роля на тази кохезионна политика е тя да се запази. Именно тя трябва да бъде близка до хората”, каза още тя. „Трябва да имаме синергия между различните европейски фондове и по-лесен достъп до тях. Благодарение на тях в годините назад променихме облика на градовете. Трябва да започнем да работим за това”, посочи Павлова.

Ивелина Василева: Борим замърсяването на въздуха

„Политиката на сближаване – социално и икономическо, е основополагаща за ЕС. Тя трябва да бъде ориентирана към хората. Ние инвестираме в по-честа околна среда, защото знаем, че всички екологични стандарти са предпоставка за по-добър живот. Ние продължаваме с инвестиционната политика в тази сфера”. Това пък заяви Ивелина Василева. За изминалия период Василева посочи, че са били изградени 51 пречиствателни станции за отпадъчни води. „Подобрихме състоянието на водите на Черно море, изграждайки 8 пречиствателни станции. Отдавна забравихме и за кризата с отпадъците в София, защото беше изграден най-модерният завод за отпадъци”, посочи още тя. Като друга важна политика Василева определи подобряване на качеството на въздуха. „Близо с 60% са намалели замърсяванията с фини прахови частици. От 28 града, по предварителни данни към настоящия момент, 9 от тях вече изпълняват изискванията. Продължаваме с въвеждането на мерки за по-чист въздух”, заяви Ивелина Василева.

Жечо Станков: Намалихме административната тежест

„Главната цел е и да намалим административната тежест. Имаме предвид и това, че бъдещето е и в електромобилността – ще се стремим автомобилите ни да бълват по-малко вредни емисии и автобусите да са по-екологични”. Това заяви Жечо Станков, който представи приоритетите на ГЕРБ в сектор "Енергетика". „България инвестира от бюджета си 2 млрд. лв. в домовете на гражданите – давани сме за пример в Европа за това”, каза още той.

Марин Захариев: Пари за малките фермери

„Трябва да продължим да обръщаме внимание на малките и средните земеделски стопани, това винаги е било във фокус на нашите политики. Земеделският стопанин трябва изгодно да продава краен продукт и то на земеделския пазар”. Това заяви Марин Захариев, представяйки платформата на ГЕРБ в сектор „Земеделие”. „Имаме предвидени и се надявам се да успеем в следващия период някои от директните плащания да бъдат и за младите фермери”, каза още той. Очаква се и двойно финансиране за българските пчелари. „Нашата платформа залага и на екологичното земеделие и ще продължим да държим и на това”, допълни Захариев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай