Биков скочи на Асен Василев, в какво го обвини

Правителство ще може да има само с първия мандат, каза той

Биков скочи на Асен Василев, в какво го обвини | StandartNews.com

"Правителство ще може да има само с първия мандат. Първият мандат е легитимният. Виждам, че колегите от ПП дават сигнали, че не желаят да има правителство. Доколкото разбирам тяхна голяма цел е да слеем местните избори с парламентарни. Ако ПП са на първо място, шансът за съставяне на правителство е минимален. Ако ГЕРБ е първа сила, има много сериозен шанс да има правителство. От заявките, които виждам, то няма да бъде коалиционно, защото всички отхвърлят коалиционния вариант. Ние сме готови да предложим различни формули за управление, защото имаме желание България да има най-после парламент". 

Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ. И подчерта, че България е в институционален разпад: 

"Когато няма редовно управление, хората са демотивирани... Трябва да положим усилия да започнем да възстановяваме това, което сме разрушили, а не да продължим да рушим". 

Според него, когато се прави съдебна реформа, би трябвало да има разговор: 

"След като разговорът е сведен до това - който подкрепя е честен, който не подкрепя е нечестен и мафиот, то ние ще я подкрепим. Друг е въпросът дали приемането на този закон ще означава съдебна реформа? Съдебна реформа се прави с разговори, с включване на широк кръг от хора". 

В предаването "Неделя 150" Биков каза още: 

"Ако има данни за извършени престъпления от Владислав Горанов, това трябва да бъде решено от българския съд. Като финансов министър той вкара България в чакалнята на еврозоната, две години по-късно България не отговаря за членство в еврозоната". 

По думите му "отговорност на Асен Василев е изключително високата инфлация в България, а във финансов интерес на Василев е било "Лукойл" да продава по-скъпо гориво у нас". 

"Бензинът беше на завишена цена, защото руският петрол, с който работи "Лукойл", не беше на цената на този, с който работят останалите държави... Асен Василев провеждаше проинфлационна политика, която е в разрез с влизането ни в еврозоната". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай