Сряда,

Биков с голяма новина! Идва ли кабинет

От: Редактор -
14263
Биков с голяма новина! Идва ли кабинет
A
A
A

Имаме всички шансове за съставяне на кабинет и той да бъде избран. Това обяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков по Euronews Bulgaria. Според него първият мандат може да бъде реализиран и да срещне достатъчна подкрепа в парламента, ако се направят достатъчно компромиси, както от ГЕРБ, така и от втората политическа формация – обединението “Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Когато си с 69 депутати си длъжен да правиш компромиси, така се сформира коалиционно или програмно правителство. Без герб не може да се състави правителство и решаването на политическата криза може да се случи само с тези, които стоят в нейната основа и това са основните ни опоненти“, посочи Биков.

"Невъзможен е вторият мандат в този му вариант, смисълът да направиш правителство с втория мандат е, ако си заявил, че искаш да изолираш първата политическа сила, което се е случвало, в последните години, с правителството „Орешарски“, добави той.

По думите му ГЕРБ имали потенциал да излъчат поне четири варианта за редовно правителство коалиционен, политически, неполитически, експертен или програмен.

„Вторият мандат не е първата политическа сила да те подкрепи, това е нелепо и смешно“, каза Биков по адрес на ПП-ДБ. Той определи като „симптом на интелектуална безпомощност на тези две формациите, които го предлагат ГЕРБ“ да подкрепи техния мандат.

Той коментира и вариант „Б“, който бе лансиран от лидера Бойко Борисов, за съставяне на редовен кабинет. „Това е възможност, в която участват максимално широк кръг политически сили, които са в Народното събрание, както и успешни министри в сегашното правителство, за да можем да спрем с реваншизма. Ако предлагаме програмно или експертно правителство сме длъжни да разговаряме с всички“, допълни Биков.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Биков Кабинет