Белият дом закова Кирил Петков. Нито дума за доставки на газ

Нов гаф около премиера

Белият дом закова Кирил Петков. Нито дума за доставки на газ | StandartNews.com

Белият дом закова Кирил Петков. Нито дума за газ не е имало по време на срещата на премиера с вицепрезидента Камала Харис, става ясно от официално съобщение на Вашингтон.

ВИЖ ОЩЕ: Петков се срещна с вицепрезидента на САЩ Камала Харис

Кирил Петков е на посещение в САЩ, като рано сутринта днес премиерът обяви постигнати по време на срещата с Камала Харис договорености за газ. 

"Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни", гласи съобщението на българската правителствената пресслужба от 6.30 часа тази сутрин за срещата Петков-Харис.

Няколко часа обаче дойде е официалното прессъобщетние на Белия дом.

„Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Те се съгласиха с необходимостта от укрепване на устойчивостта на Европа чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки извън Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането по източния фланг на НАТО”, гласи съобщението.

В него не се говори за реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, по-ниски от тези на "Газпром".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай