БДЦ изключи Бареков и Драганова от съюза

БДЦ изключи Бареков и Драганова от съюза | StandartNews.com

Партиите от ПГ на Български демократичен център (БДЦ) са подписали политическо споразумение за учредяването на политически съюз. Но в него липсва формацията на Николай Бареков "България без цензура" и Партията на българските жени с лидер Весела Драганова.

"Продължаваме напред", обявиха в нарочно изявление от ПГ на БДЦ.

Учредяването на политическия съюз ще бъде последвано от голям форум на 22 февруари, на който партиите ще се обявят програмните намерения за работата в парламента и предстоящите местни избори, отбеляза депутатът от БДЦ Петър Петров.

В сегашния съюз влизат всички партии от предизборната коалиция "България без цензура", но без споменатите по-горе. Учредителите са партия "Лидер", Земеделски Народен Съюз, Български Демократичен съюз - Радикали, Съюзът на Свободните Демократи и Движение "Гергьовден".

"Партията "България без цензура" очевидно има сериозни вътрешни проблеми. В кратък срок тя беше напусната от свои знакови лица и заместник-председатели. Не е наша работа да коментираме тези проблеми и за това - докато те не се решат - Български Демократичен Център престава да има каквото и да е било отношение към всяко нещо, казано от лидера на България без цензура", заяви говорителят на БДЦ Любен Дилов - син.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай