Бащата на СДС попиля Промяната

Хартиената бюлетина изисква политическа работа, каза Петко Симеонов

Бащата на СДС попиля Промяната | StandartNews.com

Един от бащите на СДС у нас – Петко Симеонов, разобличи „Промяната”, разкривайки защо неистово брани машините, с които се гласува във Венецуела за диктатора Мадуро.   

Проблем на партиите от "мадуровската" коалиция е, че нямат структури по страната и не могат да си осигурят представители в секциите, където се броят бюлетините и се наблюдава изборният процес. Тях ги е страх! - написа в личния си Фейсбук Петко Симеонов. 

Ето какво още заяви той: 

Те не разбраха защо ГЕРБ и ДПС, въпреки повсеместните машини, си останаха водещи партии. Защото имат структури, защото работят на място с хората.

Докато за "мадурските" партии машината прави политиката лесна работа - държат кода, могат и да го пипнат, не са нужни секционни представители - има флашка.

И още нещо - отпада необходимостта да обикалят страната, да се срещат с хората, да създават организации. Вместо това е достатъчно да имат един хубав автобус, който да се снима и показва по телевизиите. А Мирослав ще слиза от автобуса и ще ги посреща от името на признателното население.

Цялата им политическа работа започва и свършва с десетина говорещи глави, толкова водещи журналисти, телевизиите, радиото, интернет и фирмите с билбордове.

Партията става фирма, продаваща фрази, политиката се превръща в реклама.

Хартиената бюлетина изисква политическа работа навсякъде в страната и постоянни контакти с хората. Тя задължава партиите да са партии, а не стартъпи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай