Бареков предотврати бой, пусна Сидеров за говорител

Бареков предотврати бой, пусна Сидеров за говорител | StandartNews.com

София. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков предотврати бой пред Президентството малко след началото на КСНС. Привърженици на движението се бяха събрали, докато хората от властта влизаха на "Дондуков" 2 за заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Малко след 13 ч десетки се стекоха пред парадния вход на Президентството. Сред тях имаше много млади хора, както и майки с деца. При всяко влизане на лидерите на основните партии хората скандираха "Мафия" и "Оставка". Полицията обаче беше взела превантивни мерки и беше отцепила входовете на сградата.

Пред множеството Бареков няколко пъти изтъкна, че той иска по-социална държава, в която мафията да не диктува какво се случва. След като всички вече бяха в сградата, се появи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Единствено той дойде при гражданите, а Бареков публично обяви, че националистът ще постави исканията на "България без цензура" пред КСНС, тъй като самият Бареков не беше допуснат.

Около 14,30 ч на единия от входовете, заградени от полицията откъм улица "Леге", се появи група хора, които започнаха да замерят множеството с домати и да скандират "Боклуци". Някои от тях влязоха в словесна схватка с привържениците на "България без цензура". След появата на Бареков всичко се успокои. Той помоли привържениците си да не бъдат агресивни и публично обяви, че хората, които провокират, са платени и докарани от ГЕРБ. След това се свърза с шефа на полицията, който отговаря за участъка пред Президентството, и му обясни, че ще направи всичко възможно, за да не се стигне до сблъсък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай