Бареков поиска оставката на Йовчев

Бареков поиска оставката на Йовчев  | StandartNews.com

София. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев след полицейската операция в Лясковец, при която загина един полицай и тежко бяха ранени други двама, съобщиха от пресцентъра на „България без цензура".

 

"Цветлин Йовчев се провали като вътрешен министър и трябва да поеме политическа отговорност, а не да си измива ръцете с уволнението на негови подчинени. В политически план на дневен ред е оставката на вътрешния министър и аз като лидер на най-голямата извънпарламентарна партия поставям този въпрос. Той незабавно трябва да си подаде оставката", заяви Бареков.

 

"Това е третият провал в съвременната история на МВР, след "ювелирната" операция в квартал "Белите брези" и операцията за Чакъра, която бе водена от Бойко Борисов. Операцията на МВР е безобразна!", категоричен е Бареков. Според него шефът на местната полиция също трябва незабавно да си отиде, но Йовчев е основният, който трябва да понесе отговорност заради курбана, в който отидоха трима полицаи.

 

Да се свика КСНС, за да говорим за битовата сигурност, защото престъпниците започнаха вече да убиват полицаи и да стрелят по децата ни, призова още Бареков.

 

Според зам.-председателят на „България без цензура" Росен Петров акцията в дома на Петър Савов в Лясковец е претърпяла пълен провал и не е била планирана както трябва.

 

"Нищо в тази държава не си е на мястото. Говоря не като политик, а като бивш полицай", посочи Петров. "Влиза се в дома в четири часа сутринта, когато на лицето най-много му се спи, използват се шокови гранати, винаги наоколо има снайперисти, които, ако лицето открие огън, да го обезвредят. По целия свят така се действа", разясни обичайната полицейска тактика Петров. "Някой не си е свършил работата и сега трима полицаи отиват курбан. Няма значение кой стреля - дали е криминален, дали е от Ал Кайда, дали е луд в училище. По целия свят те свършват по един и същ начин - с изстрел в главата", обясни още политикът.

 

Не може полицията да отиде на задържане като на сватба, разкритикува още Петров. "Освен това нашите униформени не са обучени както трябва и това е известно отдавна - полицията се движи групово, а такива като Савов са по един. Той просто е гръмнал два пъти с пушката си срещу събраните на едно място полицаи," заяви Росен Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай