Бареков: "България без цензура" е новата стабилност

Бареков: "България без цензура" е новата стабилност | StandartNews.com

София. "Това е политическата карта в момента в България - на ляво и на дясно няма нищо определено – в центъра – острова на стабилността – това сме ние. Всички вие имате историческа мисия, защото ако вас ви нямаше България нямаше да има перспектива и щеше да с залостена в мъртвата хватка на политическите пехливани". Това са част от думите на лидера на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков на първата национална конференция на партията, която е под надслов "Европейки хоризонти за България".

 

На форума присъстват още съюзническите партии на ББЦ - ВМРО и ЗНС, както и представители от Движение "Гергьовден", с което партията започна коалиционни преговори.

 

"Честита Баба Марта, да сте живи и здрави нека тази пролет да ви донесе най-приятното изживяване на 25 май вечерта, когато ще имаме възможност да говорим като победители на евроизборите", бе поздравът на Бареков по повод днешния празник.

 

"България без цензура" и нейните коалиционни партньори трябва заедно да поемат предизвикателството за създаване на един могъщ политически център в България. Той ще има за цел да излекува раните, нанесени от леви и десни и да замени езика на омразата с градивни решения, които да върнат България сред първите на европейската карта, категоричен бе Бареков. И продължи с думите: "Всички вие имате историческа мисия, защото ако вас ви нямаше България нямаше да има перспектива и щеше да с залостена в мъртвата хватка на политическите пехливани".

 

"Нашите гласове са за разтурването на парламента и за да имаме самочувствието и силата на стотици хиляди българи, за да определим ние деня, в който да започнем разговор за извънредни избори, каза още той и подчерта, че две са възможните дати за предсрочни избори - през юли и октомври. Всяка друга дата забавя политическия процес и заплашва да вкара народа в една безперспективна и зла зима, която да завърши по украински вариант с революция по жълтите павета", изтъкна още той.

 

„Господин Борисов, учете вицове, защото в скоро време ще ви трябват зад решетките, за да си утешите дните там“, каза шеговито Бареков по повод вицовете, които разказва лидерът на ГЕРБ. "Той ми поставя въпрос с кой съм щял да вървя напред – ние решенията не ги взимаме както при вас в Банкя на миндера. Ако ние решим да подадем ръка на дясното, в частност на вас, ще имаме условие вие да подкрепите операция „Чисти ръце“, което неминуемо ще доведе до това Борисов и Цветанов да не участват в политическия процес", коментира още лидерът на "България без цензура".

Конференцията, на която присъстват близо 1 000 души, започна с изпълнението на националния химн и химна на ЕС, последвани от изпълнението на гайдари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай