Балабанов предупреди за по-голяма битка от Украйна

Лошо е да използваме кризата с войната за политически цели и кампании, заяви той

Балабанов предупреди за по-голяма битка от Украйна | StandartNews.com

Депутатът от „Има такъв народ” Станислав Балабанов се надява на днешния Коалиционен съвет да се стигне до максимално обхватно решение по отношение на военната помощ за Украйна. Това заяви той на влизане в Министерския съвет.

„Знаете какви са позициите на коалиционните партньори. Един конкретен е с конкретна позиция. Тази вечер по-скоро ще споделя това, което видяха очите ми в Украйна. Ще поговорим чисто в човешки план. Надявам се да стигнем до максимално обхватно решение по казуса”, подчерта той.

На въпрос дали ще се опита да убеди БСП да подкрепи ремонт на военна техника, той каза: „Не съм седнал да убеждавам никого. Това лежи на съвестта на всеки един човек, защото казусът е морален. Хора като нас губят животите си в Украйна. Но всеки ще решава”, добави още депутатът, цитиран от Нова. 

Относно изявленията на лидера на БСП за напускане на коалицията, обясни: „Не мога да коментирам какво ще реши Корнелия Нинова и какви заявки дава. Лошо е да използваме тази криза с войната в Украйна за политически цели и кампании. Всеки си носи глава на раменете и може да реши, каквото прецени”, категоричен е Балабанов. Той уточни, че депутатите от ИТН ще гласуват „по съвест” за военната помощ за Украйна.

"Има такъв народ" ще гласува за изпращането на оръжие, каквато позиция обявиха от партията през миналата седмица. Според Балабанов това решение няма да е причина за разпад на коалицията.

"Задава се по-голяма битка в следващите седмици по отношение на Северна Македония. Ето това вече е част от коалиционното споразумение. Има ясна формулировка в сърцата на всички българи, както и в ИТН - че има правила, които трябва да бъдат безапелационно спазени и тогава можем да говорим за преговори", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай