Сряда,

Балабанов с горещ коментар преди разговора с Нинова

От: Агенция Стандарт -
12352
Балабанов с горещ коментар преди разговора с Нинова
A
A
A

Станислав Балабанов с горещ коментар пред журналисти в парламента преди преговорите за ново правителство в рамките на 47-то Народно събрание.

"Ако има воля и има конкретна програма с конкретен срок за изпълнение, според нас, тя трябва да се случи", заяви депутатът от ИТН.

Той потвърди, че днес ще бъдат на разговори с БСП, за да видят какви са възможностите в една такава ситуация да се състави правителство.

"Защото по-голяма част от българското общество го иска, тъй като има редица кризи в държавата, които нито ще чакат избори, нито неработещ парламент", обясни Балабанов, цитира БТА. И обобщи: "Сядаме, за да видим дали е възможно да се случи такова нещо."

Депутатът отбеляза, че това е първи кръг от разговори, според заявката на БСП, следват консултации с "Демократична България" и втори кръг преговори.

"В момента по-скоро искаме да се въздържим от коментари, за да чуем колегите от БСП какво предлагат, да чуем тази програма, която са коментирали с другите две формации, да я обсъдим, ние също ще имаме предложения - като законът за личната помощ", коментира още Балабанов.

"Всяка една парламентарна група може да защитава имена, приоритетите си, днес ще коментираме какво искат да предложат БСП, защото отговорността е тяхна както за съставяне на правителство, така и за бъдещите личности в него." Така представителят на ИТН отговори на въпрос за евентуално повторно предложение Асен Василев ПП да бъде кандидат за премиер.

"ИТН винаги е бил за борба с корупцията при ясни условия, при ясен законопроект, няма лошо да се върви в такава посока, ако обаче има яснота какво точно ще гласи този закон, как ще функционира системата - това е въпрос на разговори", коментира Балабанов казуса с приемането на законопроекта за противодействие на корупцията, което е и условие на ПП за участие в ново правителство и мнозинство, както и Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия.

"Винаги се коментират имена в публичното пространство, по-важно е да има практичен и работещ закон, който да позволява на когото и да е, начело на регулаторен орган, да може да върши прозрачно работата си", изтъкна Станислав Балабанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички