Балабанов с горещ коментар преди разговора с Нинова

Депутатът отбеляза, че това е първи кръг от разговори, според заявката на БСП

Балабанов с горещ коментар преди разговора с Нинова | StandartNews.com

Станислав Балабанов с горещ коментар пред журналисти в парламента преди преговорите за ново правителство в рамките на 47-то Народно събрание.

"Ако има воля и има конкретна програма с конкретен срок за изпълнение, според нас, тя трябва да се случи", заяви депутатът от ИТН.

Той потвърди, че днес ще бъдат на разговори с БСП, за да видят какви са възможностите в една такава ситуация да се състави правителство.

"Защото по-голяма част от българското общество го иска, тъй като има редица кризи в държавата, които нито ще чакат избори, нито неработещ парламент", обясни Балабанов, цитира БТА. И обобщи: "Сядаме, за да видим дали е възможно да се случи такова нещо."

Депутатът отбеляза, че това е първи кръг от разговори, според заявката на БСП, следват консултации с "Демократична България" и втори кръг преговори.

"В момента по-скоро искаме да се въздържим от коментари, за да чуем колегите от БСП какво предлагат, да чуем тази програма, която са коментирали с другите две формации, да я обсъдим, ние също ще имаме предложения - като законът за личната помощ", коментира още Балабанов.

"Всяка една парламентарна група може да защитава имена, приоритетите си, днес ще коментираме какво искат да предложат БСП, защото отговорността е тяхна както за съставяне на правителство, така и за бъдещите личности в него." Така представителят на ИТН отговори на въпрос за евентуално повторно предложение Асен Василев ПП да бъде кандидат за премиер.

"ИТН винаги е бил за борба с корупцията при ясни условия, при ясен законопроект, няма лошо да се върви в такава посока, ако обаче има яснота какво точно ще гласи този закон, как ще функционира системата - това е въпрос на разговори", коментира Балабанов казуса с приемането на законопроекта за противодействие на корупцията, което е и условие на ПП за участие в ново правителство и мнозинство, както и Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия.

"Винаги се коментират имена в публичното пространство, по-важно е да има практичен и работещ закон, който да позволява на когото и да е, начело на регулаторен орган, да може да върши прозрачно работата си", изтъкна Станислав Балабанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай