Бъчварова: Взимаме дарения само от държавни организации и фирми

Бъчварова: Взимаме дарения само от държавни организации и фирми | StandartNews.com

МВР взима дарения само от държавни организации и фирми, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след като откри център на Обединените сили за противодействие на трафика на наркотици. Досега МВР е взело и 2,4 млн. лева от чуждестранни организации, като част от тези пари е и финансирането на центъра, който ще функционира в сградата на ГДБОП.

Новият център бе открит с тържествен водосвет в присъствието на и. д. посланикът на САЩ в София Мартина Стронг и Кайл Уилямсън, регионален представител на ДЕА за Средния Изток и Балканите.

"Този център е резултат от 20-годишно сътрудничество на ДЕА с българската ГДБОП. Така на едно място ще бъдат събрани всички разследващи, които се борят с наркоразпространието и наркотрафика", заяви Уилямсън. Досега връзката между ГДБОП и ДЕА се е осъществявал през центъра на щатската организация в Истанбул.

"За нас откриването на този център е изключително важен символ. Така българските полицаи могат да израстват професионално и да се сравняват със стандартите на работа по света, заяви Бъчварова. Според нея основен и първи приоритет на работата на вътрешното ведомство през новата 2016 г. е повишаване на качествто и ефективността на работата на МВР.
До 10 дни МВР ще представи 7 основни акцента в реформирането на системата на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай