Вторник,

Бъчварова се срещна с шестте синдикални организации в МВР

От: Failed to load user -
6599
Бъчварова се срещна с шестте синдикални организации в МВР
A
A
A

„Мога да ви уверя, че усилията ми ще бъдат насочени към една смислена реформа, която да направи системата да работи по-добре и това да доведе до положителни резултати за служителите" – заяви вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на първата си среща с председателите на шестте синдикални организации в МВР.

В дискусията участваха лидерите на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР, Националния полицейски синдикат, Сдружение „Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец", Синдикалната федерация на служителите в МВР, Сдружение „Синдикат на служителите в МВР" и Сдружение Синдикален алианс „Сигурност" в МВР. Заместник-министрите Красимир Ципов и Филип Гунев, както и началникът на кабинета Златко Тодоров също присъстваха на срещата.

Всеки от синдикатите набеляза теми и проблеми, които ще се нуждаят от по-задълбочено обсъждане. То ще продължи по време на насроченото за 31 март заседание на Съвета за социално партньорство. Вицепремиерът Бъчварова добави, че е нужна промяна на стилистиката на социалния диалог – от изслушване на проблемите към предлагане на възможните конкретни решения, които да повишат функционалността и да стабилизират системата на МВР.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички