Бъчварова се срещна с шестте синдикални организации в МВР

Бъчварова се срещна с шестте синдикални организации в МВР | StandartNews.com

„Мога да ви уверя, че усилията ми ще бъдат насочени към една смислена реформа, която да направи системата да работи по-добре и това да доведе до положителни резултати за служителите" – заяви вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на първата си среща с председателите на шестте синдикални организации в МВР.

В дискусията участваха лидерите на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР, Националния полицейски синдикат, Сдружение „Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец", Синдикалната федерация на служителите в МВР, Сдружение „Синдикат на служителите в МВР" и Сдружение Синдикален алианс „Сигурност" в МВР. Заместник-министрите Красимир Ципов и Филип Гунев, както и началникът на кабинета Златко Тодоров също присъстваха на срещата.

Всеки от синдикатите набеляза теми и проблеми, които ще се нуждаят от по-задълбочено обсъждане. То ще продължи по време на насроченото за 31 март заседание на Съвета за социално партньорство. Вицепремиерът Бъчварова добави, че е нужна промяна на стилистиката на социалния диалог – от изслушване на проблемите към предлагане на възможните конкретни решения, които да повишат функционалността и да стабилизират системата на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай