Сряда,

Атанасова намекна за оставка на шефа на БНБ

От: Администратор -
5344
Атанасова намекна за оставка на шефа на БНБ
A
A
A

Председателят на новосформираната временна парламентарна комисия „КТБ" Десислава Атанасова от ГЕРБ намекна за оставката на управителя на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров заради пропуски в надзора, довели до кризата с Корпоративна търговска банка.

„БНБ не е осъществила надзора, който й е вменен. Надявам се Иван Искров най-накрая да оцени кой е достойният начин да си тръгне от поста. Няма нужда от какъвто и да е натиск, ако човек разчита правилно посланията, да си тръгне", коментира тя ПРЕД бТВ.

По думите й поверената ѝ комисия ще провери всички факти и обстоятелства около КТБ между 2009 г. и 2014 г. „Започваме с БНБ, защото тя е отговорна за надзора на банките в България. Именно неупражняването на контрол е причината за настоящата ситуация", подчерта депутатът от ГЕРБ. Следва разглеждането на докладите на одиторите в банката, какво е станало известно на квесторите, месеците на особения надзор.

„Възможно е и да променим предмета и да продължим проверките и към 2015 г., особено след последните разкрития, че разграбването на банката продължава", коментира Атанасова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички