Петък,

Атанасова пита Нинова социалист ли е

От: Стандарт -
286
Атанасова пита Нинова социалист ли е
A
A
A

Социалист ли е лидерката на БСП Корнелия Нинова? Този въпрос зададе от Фейсбук депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Повод е поредното разминаване на Нинова с позициите на социалистите от Европа и света.

Интернет страницата на Социалистическия интернационал, чиито вицепрезидент е Корнелия Нинова е пълна с позиции против режима на Мадуро, написа Атанасова. И приложи факсимиле.

ВИЖ ОЩЕ: Венецуелска война между ГЕРБ и Радев (ОБЗОР)

"Съветът на Социалистическия интернационал (СИ) одобри комюнике във вторник, в което признава заместник Хуан Гуайдо и венецуелското народно събрание като единствена легитимна власт да ръководи процеса на демократичен преход във Венецуела.", гласи позицията на Социнтерна. Организацията изразява своята огромна загриженост за репресиите, извършени от "незаконния режим на Николас Мадуро" и "изисква пълно възстановяване на конституционния ред".

ВИЖ ОЩЕ: 6 скандала потънаха във венецуелската мъгла

В същото време, пренебрегвайки позицията на Социнтерна, Нинова се опяви против решението на кабинета да даде подкрепа на Хуан Гуайдо и се мотивира с неутралната позиция на ООН за ненамеса във вътрешните работи на Венецуела. Нинова застана плътно зад президента Радев, който раздуха венецуелска война с кабинета "Борисов" 3, настоявайки България да не се присъединява към общата европейска позиция в полза на Гуайдо.

ВИЖ ОЩЕ:  Венецуелска сапунка-3: Захариева отвръща на удара

"Та, социалист ли е Корнелия Нинова или не "знае" за решенията на Социалистическия интернационал, чиито вицепрезидент е?", попита в заключение Десислава Атанасова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички