Събота,

Атанасова: Пенсионерите се чувстват излъгани

От: Агенция Стандарт -
739
Атанасова: Пенсионерите се чувстват излъгани
A
A
A

Вече е почти средата на февруари, а все още няма бюджет и това не е странно, предвид факта, че правителството няма и управленска програма. Това заяви в "Още от деня" председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Г-н Георги Свиленски ще има време в пленарна зала да защитава бюджета, но за нас е категорично ясно, че това е бюджет на тримесечния бюджет на инфлацията и вече се говори за актуализация през юни на този бюджет с някакъв категорично нов, коментира Атанасова.

В бюджета не е отчетена инфлацията, която в момента минава 10%. В магазините ежедневно се повишават цените на всички стоки от първа необходимост. Бюджетът не е социален. Ако попитате пенсионерите - те ще ви кажат, че са излъгани.

Със сигурност трябва да има преизчисляване на пенсиите, но това не го виждаме в Бюджет 2022, каза тя.

Управляващите няма да дадат работещо решение на нито един от проблемите в страната, така както няма работещо решение за компенсирането на битовите и небитовите абонати, отбеляза Десислава Атанасова.

"Имаше само един мораториум, който в началото беше предложен от ГЕРБ. После, след като претърпя някаква метаморфоза, го гласуваха управляващите, без ние да участваме в това гласуване. И до този момент няма друго решение. Само че мораториумът скоро изтича и смятам, че и срокът на годност на управляващите изтича", коментира Атанасова.

По думите ѝ, ако новото ръководство на КЕВР взима решения със същата бързина, може би трябва да се молим времето да бъде топло.

Десислава Атанасова е категорична, че премиерът Кирил Петков "успешно демонстрира, че му липсват базисни познания за държавното устройство". Прокуратурата докладва всяка година в НС за своята дейност.

"Г-н Кирил Петков изглеждаше безпомощен по време на брифинга, който даде преди предаването ви. Когато има данни за извършено престъпление, всеки български гражданин е длъжен пред органите на досъдебното производство да сподели цялата информация, която знае", заяви тя.

Не са отклонявани средства към ГЕРБ от никакви обществени поръчки, подчерта Атанасова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички