Атанасова награби Нинова.Причината

Заради изказвания за делото, което води в Страсбург.

Атанасова награби Нинова.Причината | StandartNews.com

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова отправи две запитвания към вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова. Повод за това е снощното гостуване на лидерката на БСП в предаване по БТВ и твърденията й за делото, което води в Страсбург.

Ето и целият пост на Десислава Атанасова в социалната мрежа:

"В предаването на Бтв 20.03.2022 - "Защо г- н министър", Корнелия Нинова казва: " Когато бях лидер на опозицията в НС ми отнеха думата, бях изгонена, бяха погазени правата ми за свободно изразяване. Аз си водя дело в Страсбург"❗️/4.44-4.70 мин./От сайта на ЕСЧП в меню -  информация за СъдаКак се завеждат делата пред Съда?❗️

"Делата могат да бъдат отнесени пред Съда след като са изчерпани вътрешноправните средства за защита; с други думи, лицата, които се оплакват от нарушаване на техните права трябва първо да отнесат делото за разглеждане пред съдилищата на съответната държава до най-висшата възможна инстанция.

По този начин първо се дава възможност на самата държава да предостави обезщетение за твърдяното нарушение на национално ниво."❓️Два въпроса към Корнелия Нинова:- Ще обявите ли публично номер на "заведеното" дело в Страсбург?- Ще обявите ли публично решенията на всички инстанции пред съответните съдилища в България?

П.П. Не открих данни за заведени дела от Корнелия Нинова на това основание в информационните системи на българските съдилища и ЕСЧП по поставените въпроси. Много ми звучи  "аЛангро" това изявление.Защо, г- жо министър?"

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай