Владислав Горанов каза без кого няма да има кабинет

Когато имаш Меси, няма нужда да търсиш Анхел ди Мария, изрази се той футболно

Владислав Горанов каза без кого няма да има кабинет | StandartNews.com

Правителство с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко Борисов. Особено от това, което видях от посещението му на срещата на ЕНП тези дни, той е най-подготвения и най-добре приет български политик в Европа. Това заяви в интервю за бТВ бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов.

Казвам моите лични впечатления от това, че в момент на изпитания и кризи трябва да сложим за лидер този, който действително се е показал като такъв.

Казвам кое е най-правилното решение за мен за кандидат за премиер. Когато имаш Меси, няма нужда да търсиш Анхел ди Мария, изрази се той метафорично в термините на футбола.

За състава на кабинета с уговорката че изразява лично мнение, Горанов каза - членовете на правителството трябва да имат експертиза и да могат да носят политическа отговорност.

Мисля, че не ми е дошло времето да бъда отново министър, аз съм бил и зам.-министър, и министър и мисля, че има достатъчно различни варианти.

Голяма част от партиите в парламента се хранят от отрицанието. Ние ще си извървим пътя до край, вината ако няма правителство няма да е наша, каза още Горанов. Според него с контактната група за преговори Паси и Плевнелиев постигнаха тъга - разочарование че хората, за които те едва ли не представиха политическа легитимация, отказаха дори да се видят с тях. Вижте какво се случи с "Продължаваме промяната" и президента Радев, той би трябвало да е гневен, каза Горанов.

ГЕРБ няма да влезе в правителство, в което не участва "Демократична България". Това е най-естественото, каза още Владислав Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай