Неделя,

Атанасова категорична! Новината за кабинета

От: Редактор -
4150
Атанасова категорична! Новината за кабинета
A
A
A

Десислава Атанасова даде категоричен коментар на политическата ситуация в момента.

"Видя се, че може да има спокоен диалог и да формираме една обща теза, с която беше избран председател на парламента. Това за мен е успех, защото само допреди две години беше невъзможно", каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС. 

Радвам се, че добрият тон се завърна в политиката. Но дотук, защото на всички срещи колегите от ПП - ДБ коментираха, че имат решение на националните си органи и няма да подкрепят първия мандат. А какво ще правят след това, след като им бъде връчен втория мандат? На този въпрос все още нямаме отговор. Те не чуват аргументи, а ползват решения на свои органи като алиби, заяви Атанасова.

Ако всички от ПП - ДБ твърдят, че е възможно правителство с втория мандат, трябва да разберем как си представят това. Ако те не подкрепят първия мандат, как биха поискали подкрепа от ГЕРБ – СДС? Те казват, че разчитат на всички в парламента. Ние искаме ясен отговор на въпроса на кого конкретно разчитат. Ние искаме да споделят отговорността, защото излязоха данните за 12 млрд. дефицит, наследено от техния мандат, посочи тя.

По думите на Десислава Атанасова, при евентуален кабинет на ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ, задължително премиерът трябва да е от ГЕРБ – СДС, тъй като коалицията има голяма електорална тежест.

Ние имаме и друг вариант – експертен кабинет като този с проф. Габровски. Този вариант стои пред нас, защото ние сме отговорни пред държавата и пред нашите избиратели, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС. Ще предложим правителството на малцинството, със сигурност, както го направихме в 48-то Народното събрание. Това е най-отговорното решение, добави Десислава Атанасова.

ГЕРБ е незаобиколим фактор в българската политика и без ГЕРБ правителство не може да има, подчерта Атанасова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com