Атанасов разкри голяма тайна. Защо ГЕРБ издигнали проф. Габровски

По думите му кандидатурата на проф. Габровски е насочена към БСП

Атанасов разкри голяма тайна. Защо ГЕРБ издигнали проф. Габровски | StandartNews.com

Смятам, че проф. Габровски няма да стане премиер, известен е като много добър професионалист в медицинските среди, но се е съгласил да бъде употребен. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Атанас Атанасов от "Демократична България".

По думите му кандидатурата на проф. Габровски е насочена към БСП, тъй като ГЕРБ могат да си осигурят във всяка една ситуация подкрепата на ДПС, но им е необходим още един партньор.

"Родословното дърво на проф. Габровски е много червено и затова е подбран, за да съберат подкрепа от БСП. Бойко Борисов не е приемлив партньор. Беше най-разумно той да се кандидатира за министър-председател" допълни Атанас Атанасов.

Той окачестви поведението на БСП в парламента като неразбираемо.

"Кандидатурата се оценява и в зависимост от това кой я предлага. Той изпълнява политиката на тези, които са го предложили. Важно е кой ще бъде мандатоносител, защото предложеното от него правителство изпълнява неговите политики. Не бихме отказали среща, на която да кажем защо не бихме подкрепили проф. Габровски. Няма да подкрепим първия мандат", каза още Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай