Четвъртък,

Атанас Атанасов каза ще оцелее ли правителството

От: Стандарт -
694
Атанас Атанасов каза ще оцелее ли правителството
A
A
A

"Няма да има разклащане на това правителство и то ще продължи своя политически живот". Това заяви в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов, който бе част от българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, в Украйна:

"Смятам, че правителството и мнозинството са стабилизирани, независимо от определени внушения на руската пета колона, които се правят през медиите в България. В началото наистина правителството се клатеше по определени въпроси, но с течение на времето има стабилизация".

"Убеден съм, че две трети от народните представители в българския парламент ще подкрепят решението за изпращане на военна помощ в Украйна", добави още съпредседателят на ДБ:

"В знак на солидарност трябва да заемем публична позиция. Решението на Народното събрание трябва да има символен характер. Това е важно за позицията на българската държава. Много е ясно и елементарно това, когато една държава е във война, на първо място да се търсят такива продукти, които са необходими за защита. Тук е много важно да бъдат казани определени елементарни факти, които се заобикалят, например – има ли право една суверенна държава, която и да е тя, да избира в кои международни организации да членува, да избира своя път на развитие? Моето убеждение е, че Путин нападна Украйна с цел да предотврати нейното присъединяване към западната цивилизация".

"Успяхме на място да чуем какви са нуждите на украинската държава и в зависимост от това ще има развитие на нашите политически и търговски отношения с Украйна. Те имат нужда от продукция на българския военнопромишлен комплекс, но от друга страна имат нужда и България да ги подпомогне в търговията със зърно, с електроенергия, да участваме в износа на тяхна продукция, някакъв специфичен, своеобразен хъб за търговия със зърно, който да бъде сформиран в България, на който да се търгува тяхната продукция".

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички