„Атака” призова Плевнелиев да си свали имунитета

„Атака” призова Плевнелиев да си свали имунитета  | StandartNews.com

София. Народните представители от "Атака" призоваха президента Росен Плевнелиев да си свали имунитета, за да започне разследване срещу него. Това стана ясно малко преди депутатите да влязат в президентството за консултации с държавния глава.

 

"Не може да искаме имунитета на президента, но ще го призовем да си даде имунитета като знак, че всички в България са равни, че някои хора не са над останалите", каза заместник-председателят на парламентарната група на Атака Десислав Чуколов пред президентството, цитиран от БГНЕС.

 

От "Атака" ще внесат сигнал до прокуратурата за нарушения, които президентът е извършил в качеството си на министър на регионалното развитие. "В сигнала до прокуратурата става въпрос за сериозни нарушения в рамките на 14 милиона евро, за ощетени български фирми, за нарушения с европейски пари, неща, от които ОЛАФ се интересува", обясни Чуколов.

 

Стандарт Нюз припомня, че от днес започва месецът на консултации между парламентарно представените партии и държавния глава. Първата среща на Плевнелиев е с "Атака, следват ДПС, БСП и ГЕРБ.

 

Месецът на политическите консултации при държавния глава Росен Плевнелиев започна днес със среща с представители на ПП Атака. Държавният глава ще се срещне на "Дондуков" 2 и с ръководствата на ДПС, БСП и ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай