Атака организира протест срещу добива на газ в Добруджа

Атака организира протест срещу добива на газ в Добруджа | StandartNews.com

Добрич. Партия Атака представи листата си с кандидат-депутати в Добрич, като обяви, че идната седмица организира протест, който ще бъде в Каварна срещу решението на служебния екоминистър за добив на въглищен газ на територията на Добричка област.

Водачът на листата Калина Балабанова, която бе депутат от Добрич на Атака и в 42-рото НС, определи даването на разрешението като престъпление. Тя и вторият в листата - областният координатор Атанас Атанасов добавиха, че вече стартира и подписка в региона срещу добива на шистов и въглищен газ, а заедно с нея в национален мащаб тече подписка срещу разполагането на американски бази у нас.

Сред приоритети на партията, за които обещават при влизане в парламента да работят, Балабанова и Атанасов посочиха намаляване на ДДС върху хранителните продукти и стоки, изравняване на доходите на българите със средноевропейските, както и разширяване на пътя Добрич - Варна. Балабанова заяви категорично, че е "за" създаване на добруджанско лоби от депутатите, които влязат в парламента след 5 октомври, но изрази съмнение, че това ще се случи.

"Аз много бих искала да има добруджанско лоби, защото така ще се отстояват интересите на региона, но мисля, че депутатите от другите партии ще следват политическите мнения на лидера си" - каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай