Атака не искаме партиите да получават партийни субсидии

Атака не искаме партиите да получават партийни субсидии | StandartNews.com

София. Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че от партията са внесли предложение партиите да не получават държавни субсидии.

"Искаме всички партии да не получават партийни субсидии. Внасяме предложение в деловодството – и парламентарните, и извънпарламентарните партии да не получават никакви държавни субсидии, а депутатите, които не идват на работа, изобщо да не получават заплащане", каза лидерът на Атака.

Той заяви още, че вижда тенденция за съглашателство между БСП, ДПС и ГЕРБ, която очевидно вече е в ход. "Има имитация на спор, но няма никакви спорове. Те са на едно и също мнение и по дебатите по бюджета, и за ваканцията, и за всичко. Това означава, че няма разлики в управлението. На практика във всички министерства управляват кадрите на ГЕРБ. Освен министъра, който е политическа фигура, всичко надолу са кадри на ГЕРБ. В СЕМ са кадри на ГЕРБ. Трябва да бъде орязан бюджетът на БНТ и на другите медии, които получават средства от държавния бюджет", заяви още Сидеров.

Волен Сидеров говори и за промяната в позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано през деня настоя за предсрочни избори през май, а не както бе досега за незабавна оставка на правителството. „Бойко Борисов не може да бъде коментиран, защото той си мени мнението сутрин, обед и вечер. Не знам какво има предвид. Те казаха, че няма да идват тук, сега виждам, че групата е тук. Дали някой отвън ги командва, дали някои олигархични кръгове, дали външни посолства, дали чужди фактори", каза Сидеров, цитиран от Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай