Асен Василев слага германски ред на Капитан Андреево

Силно се надявам, че ще се намерят достатъчно разумни депутати, за да приемат бюджета, посочи финансовият министър

Асен Василев слага германски ред на Капитан Андреево | StandartNews.com

„Силно вярвам, че в българския парламент има достатъчно отговорни депутати, за да се приеме актуализация на бюджета, която е разумна и работи в полза на българските граждани”.

Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на брифинг с германския му колега Кристиан Линднер.Законът за актуализация на Бюджет 2022 влиза утре за първо гласуване в пленарната зала.

Линднер: Поздравяваме България за стабилността на държавните финанси -  България | Vesti.bg

„Миналата година беше приета актуализация, която помогна и на бизнеса, и на гражданите, и успяха да се увеличат и пенсиите. В момента сме в подобен сценарии. Силно се надявам, че ще се намерят достатъчно разумни депутати, които да се грижат за това, което е най-добро за България”, подчерта финансист номер 1.По време на пресконференцията, стана ясно, че Асен Василев и Кристиан Линднер са обсъдили възможността германски митничари да пристигнат у нас, за да подпомагат работата на пункта на "Капитан Андреево"."Това е външна граница на ЕС и ние, заедно с немските колеги, обследваме възможност как да направим контрола на тази граница максимално най-сигурен, така че да гарантираме, че европейската граница е напълно защитена", заяви българският вицепремиер.Двамата министри са разговаряли и за готовността на България да се присъедини към еврозоната на 1 януари 2024г. и подкрепата на Германия в тази посока.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай