Неделя,

Асен Василев извади 2 плашила

От: Иван Ангелов -
43776
Асен Василев извади 2 плашила
A
A
A

Две плашила за газа извади бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев, вместо да отговори защо кабинетът, в който участваше, не изпълни обещанието си за 7 танкера втечнен газ.

Обръщането на България към Русия ще има тежки последици за страната, коментира в предаването "Седмицата" на Радио Дарик Василев. Той обяви, че има две партии - "Възраждане" и партията на Стефан Янев, които казват, че е по-добре "да ходим при Русия и да сменим геополитическата ориентация на страната".

"Трябва да кажат на избирателите и каква е цената - цената е Жан-Виденова зима още веднъж. В момена 60% от нашия износ е за ЕС, суровинната ни база до голяма степен е свързана там, доставките, една голяма част от цялото ни финансиране, визи", посочи той. Според него те трябва да обяснят на избирателите си до какво ще доведе това.

"Ако се казва: дайте ние сега да отидем при Путин, това означава, че трябва да си прекъснем икономическите контакти със Западна Европа, целият бизнес да се пренастрои изцяло, цялата банкова система да се пренастрои и един такъв преход носи със себе си една огромна икономическа цена. Ако гласоподавателите решат да гласуват за такова нещо, трябва да са наясно и каква е цената", очерта черния си предизборен сценарий Василев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички