Арест за 1000 каналджии и купувачи на гласове (ОБЗОР)

Арест за 1000 каналджии и купувачи на гласове (ОБЗОР) | StandartNews.com

Мащабна акция срещу търговците на гласове и трафикантите на хора провежда МВР в цялата страна. Над 1000 души ще бъдат арестувани, прогнозира министър-председателят Бойко Борисов. Полицаи и прокурори атакуват адреси и хора, за които има информация, че се занимават с купуване на гласове за изборите. Успоредно с акцията срещу търговците на гласове, разследващите и прокуратурата провеждат разработка и срещу нелегалните мигранти и каналджиите през границата ни. Ръководител на операцията е главният секретар на МВР Георги Костов. Има задържани трафиканти в София, Пазарджик, Хасково и Видин.

"Всеки ден залавяме по 50-100 души", съобщи премиерът Борисов пред Нова тв. Той посочи, че българската граница се пази най-добре от всички европейски граници: "Полагаме големи усилия, харчим големи пари, пратихме армия. Всеки ден залавяме по 150 души в страната". По думите му добрата работа на граничната полиция кара мигрантите да минават по други маршрути. Някои са започнали да минават дори през Русия. Задържани бежанци и техни помагачи има в София.

Хората са задържани по различно време и на различни адреси, в автомобили и централната градска част. Сред арестуваните има и такива, предлагащи пари срещу гласуване за определени политически сили. Униформените са проверили места, където се събират чужденци с различен статус на пребиваване, както и хосписи, хотели и частни квартири, за които съществуват данни за настаняване на бежанци или хуманитарен статут. Инспекции са направени и в заведения за хранене и търговски обекти. Полицейските служители са ровили и за наличието на наркотични вещества, хладно и огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривни вещества. Обект на проверка са били и противозаконно отнети моторни превозни средства, обявени за издирване. Извършван е и контрол за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай