Ангелкова: Нека наблегнем върху партньорството с руските региони

Ангелкова: Нека наблегнем върху партньорството с руските региони  | StandartNews.com

Важно е да наблегнем върху партньорските си контакти с руските региони. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на българо-руската кръгла маса на тема „Перспективи в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма", предаде „Фокус".

„Днешното събитие е първото от серия подобни прояви, които ще бъдат насочени към важни за нас генериращи и перспективни пазари. Това доказва значението на тези пазари за българската туристическа индустрия", каза тя. „Надявам се, че в рамките на събитието нашите гости ще споделят впечатления и най-вече своите препоръки към България. Ще заложим на този подход като подготвяме над 100 журналистически и професионални тура. Важно е да наблегнем върху партньорските си контакти с руските региони. Искаме да засилим контактите си с тях извън традиционните си морски ваканции. Русия устойчиво е сред 5-те водещи пазара в областта на туризъм, което е 9 % дял от общия дял туристопоток. Над 3000 руснаци имат недвижими имоти в България. В началото на годината в Москва заработи представителство на България с ресор туризъм. „Мисля, че оценката за неговата работа бе и приемането му като асоцииран член в Асоциацията на руските туроператори", каза тя.

По думите й, е важно да бъдат създадено улеснение за хората да пътуват и затова от Министерство на туризма са в постоянен контакт с Министерство на външните работи. „Бяха облекчени процедурите за издаване на визи. Фактът, че в крилата на сезона търсенето на почивка у нас не бе силно, е важна тема за нашата дискусия", каза тя. „Ние направихме своите изводи от това лято. Сега се готвим активно за зима 2015-2016 и започваме масирани рекламни дейности за 2016 г. Сред акцентите в рекламната и маркентинговата година министерството е поставило стратегическото партньорство с големите авиокомпании. Разбира се ,предизвикателствата пред нас ни мобилизират да работим активно за промотираме на България пред руските туристи", каза министър Ангелкова. Тя посочи, че усилията на министерството са насочени към връщането на руските лагери в България. „Всичко това е част от цялостната ни маркетингова политика. България има огромен потенциал с природното си разнообразие", добави тя. Министър Ангелкова пожела приятно пребиваване в България на руските гости и увери в подкрепата на Министерство на туризма да продължат да си сътрудничат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай