Андрей Райчев каза съдбата на ГЕРБ! Изходът

Той каза какво ще се случи на изборите.

Андрей Райчев каза съдбата на ГЕРБ! Изходът | StandartNews.com

Изборният резултат вероятно ще е близък до последния, но политическата ситуация не е същата. ГЕРБ е много повече склонен към подкрепа на някакво правителство - заради войната в Украйна, заради санкциите "Магнитски", тъй като довършва задачата си - да излезе от изолация. Това заяви в ефира на БНР социологът Андрей Райчев.

Според него в ситуация, в която без някоя от двете големи партии не може да се състави правителство, ако ПП предложат нещо приемливо за ГЕРБ - името на министър-председателя, и то в пакет със съдебната реформа, ГЕРБ ще ги подкрепи. Той бе категоричен, че ГЕРБ ще излезе от изолация, пише news.bg.

Райчев посочи, че политиката на Борисов е максимално сътрудничество с ДБ и максимално противопоставяне на ПП. Той поясни, че за Христо Иванов в момента е немислимо отделяне от ПП в полза на коалиция с ГЕРБ.

Есента е мотивът, по който Христо Иванов със сигурност седи с тях и се доближава до тях, замазва всички противоречия, гледа го като писано яйце този съюз, защото това са местните избори, а на местните избори те имат съвсем реален шанс да победят в няколко големи града, да нанесат фундаментален удар по ГЕРБ, а ГЕРБ се оказа изненадващо здрава конструкция. Като обаче не трябва да забравяме - на масата е поставена любимата играчка на Христо Иванов - съдебната реформа, пояснr социологът.

Райчев засегна и темата за Паметника на съветската армия. По думите му никакви паметници не трябва да се рушат. Паметникът на съветската армия наистина е двусмислен. От една страна - победата над фашизма е огромен подвиг, от друга страна няма никакво съмнение, че със сила беше установен режим в много страни. Тази амбивалентност се съдържа в този паметник. Той е и черно, и бяло, поясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай