Понеделник,

Ал.Йорданов приключи премиера! Потресаващ анализ

От: Редактор -
28447
Ал.Йорданов приключи премиера! Потресаващ анализ
A
A
A

Кой всъщност е Кирил Петков?! По-добре да подаде оставка. Това смята Александър Йорданов.

Не вярвам на нито една дума на Кирил Петков. Това е един гражданин, попаднал неизвестно откъде в българската политика. Това е недопустимо за една демокрация. Не знам дали тази “Продължаваме Промяната” се е регистирларала като партия, или е още движение.  Нас ни управляват практически едни анонимни хора!, коментира пред Нова нюз евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Избори наесен са възможни, смята Йорданов.

“Изборите са една възможност политиците да оставят съдбата си в ръцете на гражданите. Факт е , че страната се намира в политическа криза, факт е и че тя се намира в социално-икономически хаос”, заяви Йорданов. “За кризата доказателството е, че правителството не изкара дори и половин година. Коалицията се разпада пред очите ни, защото тя е родена от езика на омразата”, допълни той. “Не може да оставиш един катун да ти управлява цялата държава! Кака така ще се боим от предсрочни избори?”, каза още евродепутатът и призова за оставки.

“След като правителството е в такава криза, логично е то да си подаде оставката. Ако не го направи, бих го определил като “политическо нахалство””, поясни Йорданов. 

Актуализацията на бюджета и смяна на избирателния кодекс да се разглеждат приоритетно, призова евродепутатът от ГЕРБ-СДС.

“Да върнат гласуването с хартиена бюлетина, защото сме в Европа, а в Европа се гласува с хартиена бюлетина”, поиска той. 

На въпрос дали трябва да се търси широко съгласие при търсенето на 12 депутата, които да подкрепят мнозинството на коалицията, Йорданов заяви: “Това няма да стане по начинът, по който си го представя Кирил Петков - че ще ходи от депутат на депутат и ще им обещава нещо, а пред обществото ще говори, че това е в името на България. Не! То ще бъде обещано и дори дадено, заради неговия личен интерес да остане премиер на страната”. 

“Ако той е един достоен човек,  вече трябваше да си е подал оставката”, категорично повтори Александър Йорданов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички